Jätkäsaaren satamatunneli

Julkaistu:

Puhtaampi ilma ja vähemmän liikennettä.

Jätkäsaaren alimitotetut liikenneyhteydet ovat yksi harvoja puutteita muuten varsin onnistuneessa hiljalleen valmistuvassa kaupunginosassa. Kaupunkilaisten kannustaminen liikkumaan pyörillä ja julkisilla liikennevälineillä on toki tätä päivää, mutta se ei saisi olla syynä siihen, että valtava määrä asukkaita, joutuu kärsimään jatkuvista liikenneruuhkista ja pakokaasuista.

enemmän tilaa jalankulkijoille ja pyöräilijöille

Pormestari Jan Vapaavuoren esittämä ratkaisu (HS, A36, 8.1.2020) liikenteen ohjaamisesta keskustatunnelin kautta ulos saaresta on mielestäni sellainen, jota kannattaisi harkita vakavasti. Se vapauttaisi entistä enemmän tilaa jalankulkijoille ja pyöräilijöille ja lisäisi myös alueen liikenneturvallisuutta.

Lisää julkaisuja

26.2.2021

Keskusta tarvitsee lisää asukkaita, radan päällä olisi tilaa

Helsingin ydinkeskusta on asukasluvultaan yllättävän pieni. Jos Kamppi, Kluuvi ja Kasarmintori olisivat yksi kaupunki se olisi vasta Suomen 80. suurin

26.2.2021

Jätkäsaaren tunneli rakennettava yksityisellä rahalla

Helsingin kaupunginhallitus on päättänyt käynnistää tunnelin suunnitteluprosessin seuraavalla valtuustokaudella. Tämä on hyvä uutinen Jätkäsaaressa ja Ruoholahdessa asuville. Länsisatamasta Länsiväylälle liikennettä

15.12.2020

Keskustaan koteja kiskojen päälle

Tiivistetään keskustaa, niin että kaikki voittavat