Lapinlahti kuuluu kaupunkilaisille

Julkaistu:

Vilkas pienyrittäjäyhteisö ja kaupunkilaiset kukoistavat yhdessä.

Lapinlahden Sairaalan ympärillä on kuohunut pitkään ja sen kohtalo ei tunnu ratkeavan kaikkia miellyttävällä tavalla millään. Se on historiallisesti arvokas, mutta samalla myös vaikea kohde. Se pitäisi kunnostaa, mutta kustannukset nousevat sen jälkeen niin korkeiksi, ettei kenelläkään tunnu olevan varaa siihen sen jälkeen. Tämä on muuten tuttu kuvio joka puolella historiallista keskustaa.

tiloihin on hiljalleen muuttanut taiteilijoita ja pienyrittäjiä.

Sairaalan lopullista kohtaloa odotellessa tiloihin on hiljalleen muuttanut taiteilijoita ja pienyrittäjiä. He ovat yhdessä luoneet ainutlaatuisen ekosysteemin, joka tuottaa jatkuvasti iloa kaikille kaupunkilaisille. Siellä viljellään maata, leivotaan leipää, tehdään rajoja rikkovaa taidetta ja välillä juhlitaan yhdessä. Kaikki ovat tervetulleita mukaan muokkaamaan kokonaisuutta vapaasti omalla tavallaan. Olisi kiva kerrankin katsoa mihin kaikkeen se voi johtaa, kun sen annetaan tapahtua häiriöttä ilman kaikkitetävien virkamiesten ja naisten viisautta.

,

Lisää julkaisuja

26.2.2021

Keskusta tarvitsee lisää asukkaita, radan päällä olisi tilaa

Helsingin ydinkeskusta on asukasluvultaan yllättävän pieni. Jos Kamppi, Kluuvi ja Kasarmintori olisivat yksi kaupunki se olisi vasta Suomen 80. suurin

26.2.2021

Jätkäsaaren tunneli rakennettava yksityisellä rahalla

Helsingin kaupunginhallitus on päättänyt käynnistää tunnelin suunnitteluprosessin seuraavalla valtuustokaudella. Tämä on hyvä uutinen Jätkäsaaressa ja Ruoholahdessa asuville. Länsisatamasta Länsiväylälle liikennettä

15.12.2020

Keskustaan koteja kiskojen päälle

Tiivistetään keskustaa, niin että kaikki voittavat