Keskustaan koteja kiskojen päälle

Julkaistu:

Tiivistetään keskustaa, niin että kaikki voittavat

Voisiko keskustan ja Keski Pasilan väliin nousta kokonainen uusi kaupunginosa?

Keskellä kaupunkia on tällä hetkellä valtava 3,5 km pitkä kaistale, joka erottaa keskustan kahteen osaan. Sen molemmille puolilla aukeavat kauniit puistot, mutta keskellä kulkee vain ratakiskoja ja sähkökaapeleita. Raidenlinjasto on tärkeä linkki eri puolille kaupunkia ja maata, mutta itsessään se ei ole erityisen kaunis näky.

se voisi edelleen palvella nykyisessä tarkoituksessaan, mutta olla samaan aikaan yksi keskustan upeimmista asuinalueista.

Rakentamalla kansi sen päälle kaistale se voisi edelleen palvella nykyisessä tarkoituksessaan, mutta olla samaan aikaan yksi keskustan upeimmista asuinalueista. Se kytkisi keskustan tiiviimmin Hakaniemeen, Alpplilaan, Vallilaan ja Pasilaan, ja elävöittäisi myös niitä. Julkisen liikenteen ratkaisut olisivat jo valmiina heti talojen alla sekä pyörätiet molempiin suuntiin.

Lisää julkaisuja

26.2.2021

Keskusta tarvitsee lisää asukkaita, radan päällä olisi tilaa

Helsingin ydinkeskusta on asukasluvultaan yllättävän pieni. Jos Kamppi, Kluuvi ja Kasarmintori olisivat yksi kaupunki se olisi vasta Suomen 80. suurin

26.2.2021

Jätkäsaaren tunneli rakennettava yksityisellä rahalla

Helsingin kaupunginhallitus on päättänyt käynnistää tunnelin suunnitteluprosessin seuraavalla valtuustokaudella. Tämä on hyvä uutinen Jätkäsaaressa ja Ruoholahdessa asuville. Länsisatamasta Länsiväylälle liikennettä

15.12.2020

Lapinlahti kuuluu kaupunkilaisille

Vilkas pienyrittäjäyhteisö ja kaupunkilaiset kukoistavat yhdessä