Keskusta tarvitsee lisää asukkaita, radan päällä olisi tilaa

Julkaistu:

Helsingin ydinkeskusta on asukasluvultaan yllättävän pieni. Jos Kamppi, Kluuvi ja Kasarmintori olisivat yksi kaupunki se olisi vasta Suomen 80. suurin kaupunki. Se ei riitä keskustan elinvoimaisuuden ylläpitämäiseen, jos toimistojen etämoodi jatkuu Korona pandemian jälkeen. Keskustaan pitää siis saada yksinkertaisesti lisää asukkaita.

Rautatieaseman takaa aukeava Pasilaan ja Ilmalaan saakka ulottuva valtava ratapiha on paras paikka uusille kodeille. Kattamalla sen Keski Pasilan ja Kalasataman tuoreilla opeilla keskustan asukasluvun ja ostovoiman saisi helposti moninkertaistettua. Hanke yhdistäisi myös radan erottamat kaupunginosat Töölön, Kallio, Alppilan, Pasilan ja Ilmalan toisiinsa ja lisäisivät merkittävästi viihtyisyyttä laajalla alueella.

Radan päälle rakentamiseen on herätty muuallakin maailmassa. WSP Architectsin johtaja Bill Pricen artikkeli Out Of Thin Air: The Potential for High-Rise Housing Over Rail Lines valottaa hyvin mahdollisuuksia eri kanteilta esim. Lontoossa, UK:ssa.

Lisää julkaisuja

26.2.2021

Jätkäsaaren tunneli rakennettava yksityisellä rahalla

Helsingin kaupunginhallitus on päättänyt käynnistää tunnelin suunnitteluprosessin seuraavalla valtuustokaudella. Tämä on hyvä uutinen Jätkäsaaressa ja Ruoholahdessa asuville. Länsisatamasta Länsiväylälle liikennettä

15.12.2020

Keskustaan koteja kiskojen päälle

Tiivistetään keskustaa, niin että kaikki voittavat

15.12.2020

Lapinlahti kuuluu kaupunkilaisille

Vilkas pienyrittäjäyhteisö ja kaupunkilaiset kukoistavat yhdessä